Anna Maria Ceelen geboren 18 januari 1900 (Akte 8 Schijndel)

Anna Maria Ceelen is geboren op 18 januari 1900 om 19:00 uur te Schijndel1, gedoopt 18 januari 1900 te Den Dungen2. Doopgetuigen waren Gerardus en Maria van den Broek. Zij is overleden te Schijndel de 20e januari 1900
's nachts om half een. Zij was een dochter van Theodorus Ceelen en Maria Theodora van den Broek.
 
Afbeelding
Geboorteakte Inschrijving in het doopregister Beschrijving Overlijdensakte
Ouders:
Vader: Theodorus Ceelen, zoon van Joannes Franciscus Zeele en Anna Maria van der Velden, geboren te Den Dungen op 7 feb 1856, landbouwer, overleden te Sint Michielsgestel op 25 jun 1939, trouwde te Den Dungen op 12 mei 1893.
Moeder: Maria Dorathea van den Broek, dochter van Martinus (Marten) Michaël J van den Broek (I) en Joanna van Kaathoven, geboren te Den Dungen op 28 okt 1852, overleden te Den Dungen op 19 jan 1936.
Broers en zussen:
Het echtpaar Ceelen-van den Broek is verder kinderloos gebleven.
Familiefoto:
Familiefoto toelichting:
Familiefoto:
Familiefoto toelichting:
Beroepen en adressen:
Anna Maria werd geboren in Wijk E nr. 77 in Schijndel. In de geboorteakte staat: in de Busch (nu: Bus). Het was gemeente Schijndel, maar parochie St. Jacobus de Meerdere, omdat de Boswegse kerk nog niet was gebouwd en de Dungense kerk dichterbij was voor de mensen die in deze straat woonden.
Aangezien Anna Maria Ceelen na twee dagen al is overleden, kan hier verder niets worden ingevuld.
Foto van woning of werk. Foto van woning of werk. Foto van woning of werk.
De Bus 5 in Schijndel. Het huis van Dorus Ceelen en zijn vrouw.4 Omschrijving foto van woning Omschrijving foto van woning Omschrijving foto van woning
Overige gegevens:
Deze tak van de familie Ceele(n), ook geschreven als Seele(n) of Zeele(n), is hiermee uitgestorven. De drie broers van Theodorus zijn jong gestorven en hadden geen kinderen. Drie zussen (dus tantes van Anna Maria) waren gehuwd met respectievelijk Timmermans, van de Mugheuvel en Olijslagers.
Bronnen:
1 Geboorteregister 1900, Schijndel, aktenummer 8
2 Doopregister Jacobus de Meerdere
3 Overlijdensregister 1900, Schijndel, aktenummer 11
4 Uit "Stamboom Familie Van den Broek" door Brigitte van den Broek pag 216.
Auteur: André Schoones